LOADING...

octombrie 16, 2023

Chipsurile, dulciurile sau înghețata dau dependență la fel ca nicotina sau cocaina. 1 din 10 adulți, dependenți de alimente ultraprocesate

By

Mâncarea nesănătoasă creează dependență la fel ca heroina, cocaina sau nicotina, arată un nou studiu. Una din zece persoane este dependentă de alimente ultraprocesate.

Alimentele ultraprocesate dau dependență precum tutunul sau drogurile – Foto Shutterstock

Cercetarea, citată de New York Post, a analizat 281 de studii și a arătat că 14% dintre adulți sunt depenedenți de mâncarea nesănătoasă. 

Deși alimentele care fac parte din această categorie, cum ar fi înghețată, băuturile răcoritoare, dulciurile ultraprocesate, cerealele și altele, au fost legate de afecțiuni precum cancer, suferință psihologică sau chiar moarte prematură, acestea râmân în preferințele oamenilor maturi. 

Ashely Gearhardt, profesor la Universitatea din Michigan, este cea care a condus studiul. Au fost luate în calcul criterii precum consumul incontrolabil și excesiv, pofta de mâncare, nerenunțarea la astfel de alimente în ciuda efectelor negative…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Transferul de 10 milioane de euro care îl face pe Gigi Becali să râdă în hohote! Patronul FCSB nu s-a mai putut abține când a anunțat cu cât își vinde una dintre „perle”

Articolul următor

Cine sunt candidații USR la europarlamentare

post-bars

Lasă un comentariu