LOADING...

octombrie 17, 2023

Ursula von der Leyen cere intensificarea procesului integrării Balcanilor de Vest în UE / Scholz evidențiază importanța strategică a regiunii

By


Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat, cu ocazia unei reuniuni desfășurate în Albania, pentru intensificarea procesului de integrare a națiunilor din Balcanii de Vest în Uniunea Europeană, în timp ce cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut reducerea tensiunilor între Serbia și Kosovo și a evidențiat importanța strategică a regiunii, în contextul invaziei militare ruse în Ucraina.

Menționând diversele crize internaționale, Ursula von der Leyen a evidențiat, la reuniunea ”Procesului Berlin”, desfășurată în orașul Tirana, necesitatea continuării procesului de extindere a Uniunii Europene, o organizație care a demonstrat că este posibil să asigure ”pace durabilă și prosperitate sustenabilă”.

”Procesul Berlin a început în 2014. Și merită să ne uităm în documentele de atunci: «Obiectivul este să obținem progrese reale în procesul de reformă și în cooperarea economică regională». Am creat deja o…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Iohannis, participare la reuniunea extraordinară a Consiliului European în format de videoconferință

Articolul următor

Darius Olaru, prins la mijloc în scandalul dintre FCSB și Edi Iordănescu. „Să iasă într-o conferință de presă și să spună ce s-a întâmplat! Cheia e la el!”

post-bars

Lasă un comentariu