LOADING...

octombrie 21, 2023

Bolile de inimă tot mai prezente la copii. Cum pot fi descoperite

By

Doi copii au murit în ultimele zile din cauze cardiace. Iar numărul micuților cu astfel de afecțiuni este în continuă creștere, atrag atenția medicii. Specialiștii explică faptul că bolile cardiovasculare sunt de două feluri: congenitale sau dobândite.

Potrivit Institutului Național de Statistică, malformațiile congenitale au provocat 16% din decesele în rândul copiilor, în anul 2020, plasându-se pe locul al patrulea în Europa.

Aceste malformații pot rămâne ascunse, dacă nu prezintă simptome. Însă bolile de inimă pot fi descoperite în urma unui control cardiologic de rutină în prima lună de viață, spun experții.

Profesorul de cardiologie, doctor Eduard Apetrei arată că bolile care apar la copii „sunt de obicei congenitale și pot fi descoperite mai devreme sau mai târziu”. Acesta recomandă „un examen atent al mamei și fătului” înainte de naștere pentru a descoperi cât mai devreme malformațiile, dar și…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Farul Constanța – Universitatea Cluj, Live Video Online, în etapa a 13-a din Superliga

Articolul următor

Rareş Bogdan, despre contestatarii din PNL: Sunt nişte papagali. Dacă-i scoţi pe stradă, nu-i recunoaşte nici bunica lor

post-bars

Lasă un comentariu