LOADING...

octombrie 24, 2023

Negocieri pentru compensarea pierderilor fermierilor români la Luxembourg. Ce concesii speră să obțină Forin Barbu, ministrul Agriculturii

By


Florin Barbu şi omologul francez au decis să susţină, în faţa Comisiei Europene, derogarea de la unele condiţii pentru fermieri, şi pentru 2024, pentru a putea compensa pierderile cauzate de secetă şi reducerea preţului la cereale. Ministrul Agriculturii Florin Barbu a avut discuţii, luni, cu Marc Fesneau, înaintea Consiliului AgriFish de la Luxembourg, despre dificultăţile pe care le întâmpină fermierii români și europeni din presiunilor pe transport provocate de tranzitul cerealelor ucrainene.

Barbu a mai anunţat că a convenit cu omologul francez, să susţină în faţa Comisiei Europene prelungirea derogărilor şi în anul 2024, pentru rotaţia culturilor (GAEC 7) şi condiţia de a lăsa 4% din suprafaţa fermei teren nelucrat, pârloagă (GAEC 8), „pentru a permite fermierilor să compenseze astfel pierderile cauzate de reducerea preţurilor la cereale şi de seceta severă”.

Negocieri cu Franța en avant pentru pârloagă

La Luxemburg,…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Topul celor mai mari pensii publice din România. Primul venit se apropie de 100.000 de lei pe lună

Articolul următor

Concluziile lui Andrei Prepeliță după Concordia Chiajna

post-bars

Lasă un comentariu