LOADING...

octombrie 29, 2023

Încă un producător de mașini electrice SOLARE intră în faliment

By


Startup-ul olandez Lightyear, care dezvolta mașini electrice solare, a intrat în faliment pentru a doua oară, potrivit unor surse.

Compania a anunțat că va renunța, cel puțin temporar, la dezvoltarea de automobile și se va concentra pe producția de panouri solare pentru vehicule electrice, transmite publicația The Cool Down. O mutare similară a făcut și rivala Sono Motors din Germania la începutul anului.

Startup-ul avea un proiect ambițios

Lightyear trebuia să înceapă livrările modelului Lightyear 0 în 2022, dar compania a intrat în faliment. După o nouă rundă de investiții, startup-ul a prezentat Lightyear 2, mașină cu autonomie de 625 de km și viteză maximă de 160 km/h.

Potrivit producătorului, datorită panourilor solare cu care era acoperită mașina, aceasta urma să poată funcționa săptămâni întregi fără să fie conectată la priză, mai ales în zonele însorite. Panourile solare puteau oferi, potrivit Lightyear, 12 km de…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Rareș Bogdan vrea minim trei femei pe lista pentru europarlamentare a PNL: Aşa e normal. 58% dintre votanţii partidului sunt femei

Articolul următor

Scandal uriaș în ziua în care începe Turneul Campioanelor!

post-bars

Lasă un comentariu