LOADING...

octombrie 31, 2023

Prima pentru asigurarea obligatorie pentru locuințe de scumpește din 11 noiembrie. Ce prevede norma de aplicare adoptată de ASF

By


Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în ședința de marți, legislația secundară aferentă actului normativ care modifică actuala lege privind asigurarea obligatorie a locuinței, care va aduce scumpirea primelor.

Proiectul de Normă privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, a fost adoptat marți de Consiliul ASF, înainte de intrarea în vigoare a legii de bază.

Este vorba de Legea nr. 115/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, care intră în vigoare la șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial, din 11 mai 2023, mai precis peste zece zile.

În prezent, prima de asigurare PAD este, pentru o locuință tip A, având o sumă asigurată de 20.000 euro, de 20 euro/an (99,33 lei, la cursul de marți al BNR). O locuință de tip A este o…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Firma de armament a lui Ion Bazac, fost ministru al Sănătății, posibile legături cu Rusia

Articolul următor

Lăudat de Novak Djokovic, favoritul lui Ion Țiriac a reacționat!

post-bars

Lasă un comentariu