LOADING...

noiembrie 5, 2023

Banca Angliei menține nivelul dobânzii de referință / Presiunile inflaționiste persistă, iar activitățile economice ale Marii Britanii încetinesc

By


Banca Angliei (BoE) a anunțat, joi, decizia menținerii ratei dobânzii de referință, în contextul continuării eforturilor de reducere a inflației, dar politica monetară rigidă pare a afecta activitățile economice, care au încetinit, semnalând scăderea valorii PIB-ului Marii Britanii.

”Sarcina noastră este să ne asigurăm că inflația revine la ținta de 2%. Comitetul de Politică Monetară fixează linia decizională astfel încât să îndeplinească ținta de inflație de 2%, dar într-un mod care să contribuie la stimularea creșterii economice și a creării locurilor de muncă. În cursul reuniunii care s-a încheiat pe 1 noiembrie, Comitetul de Politică Monetară a decis, cu o majoritate de șase voturi la trei, menținerea ratei dobânzii la 5,25%. Trei membri preferau majorarea dobânzii de referință cu 0,25%, până la nivelul de 5,50%”, anunță Banca Angliei (BoE), într-un comunicat joi postat pe site-ul oficial.

În septembrie, Banca…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Ciucă: „Nu am fost niciodată în vacanţă în străinătate”. Unde merge de Crăciun șeful PNL

Articolul următor

GALERIE FOTO. Un antrenor din Superliga poate fi selecționerul României

post-bars

Lasă un comentariu