LOADING...

decembrie 6, 2023

Jumătate de milliard de euro investiți în “independența energetică” a instituțiilor publice. Fondul pentru Modernizare a fost “epuizat” în câteva ore

By

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat miercuri că, încă din prima zi de depunere a proiectelor pentru sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice, finanțate din Fondul pentru Modernizare, au fost deja depuse peste 700 de aplicații. Valoarea tuturor proiectelor depuse până la acest moment este de aproape 1,8 miliarde de lei, adică aproximativ 70% din valoarea bugetului alocat.

Fondul pentru Modernizare pentru instituțiile publice locale are o finanțare de jumătate de miliard de euro. Banii vor finanța proiecte în întreaga țară pentru școli, spitale, cămine culturale și alte instituții publice, care își vor monta panouri fotovoltaice sau alte capacități de producție de energie regenerabilă (eolian, hidro) pentru acoperirea autoconsumului.

Citiți AICI cine și în ce condiții poate accesa Fondul pentru Modernizare

Încă din prima zi…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

PNL a decis noi măriri de salarii pentru profesori. Cu cât vor fi mărite lefurile din educație SURSE

Articolul următor

Ionuț Lupescu, ironie fină pentru conducătorii lui Dinamo: „Eu nu am asta!”

post-bars

Lasă un comentariu