LOADING...

ianuarie 23, 2024

Fondul UE de relansare este afectat de BIROCRAȚIE /O asociație de lobby cere implicarea directă a Bruxellesului în proiecte majore de infrastructură

By

Fondul de relansare în valoare de 800 de miliarde de euro creat de Uniunea Europeană pentru finanțarea tranziției ecologice și digitale este blocat de birocrație, conform unei asociații de lobby, iar datele oficiale arată că au utilizate doar mai puțin de o treime dintre resurse.

Jean-François van Boxmeer, liderul grupului de lobby European Round Table for Industry (ERT), a declarat că fondul de relansare Viitoarea Generație UE, considerat precursorul Legii Reducerii Inflației aplicată în SUA de președintele Joe Biden, a fost ”foarte dificil de accesat”.

În acest context, Jean-François van Boxmeer recomandă Uniunii Europene să își reconfigureze abordarea în cazul proiectelor majore de infrastructură.

Fondul UE de redresare economică, lansat ca reacție la pandemie și finanțat prin credite garantate în comun printr-o inițiativă pe care unele state europene doresc să rămână o excepție, este deja la jumătatea perioadei operaționale…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Iohannis, discuție cu președintele Consiliului European: Este imperativ să continuăm sprijinul pentru Ucraina

Articolul următor

Australian Open și-a stabilit primele semifinale!

post-bars

Lasă un comentariu