LOADING...

ianuarie 27, 2024

Un cunoscut medic infecționist critică măsura privind administrarea antibioticelor fără rețetă: „Farmaciștii nu au competența asta”

By

Medicul trage un semnal de alarmă și subliniază că ​durata unui tratament cu antibiotic este de cel puțin cinci zile, iar farmaciștii nu au competența de a elibera antibiotice fără rețeta prescrisă de un medic.

Sursa foto: Shutterstock

Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, explică cât de periculoasă este măsura care le permite farmaciștilor să elibereze antibiotice pentru trei zile fără rețetă. Declarația vine în contextul în care un ordin emis de Ministerul Sănătății reglementează condițiile în care farmaciștii pot să le elibereze clienților anumite antibiotice și în lipsa unei rețete.

Doctorul ieșean atrage atenția asupra unui fenomen care poate fi alimentat de noile măsuri: un tratament cu antibiotic incomplet, într-un număr insuficient de zile, poate face mai mult rău decât bine. 

Una dintre cele mai mari erori în ceea ce se cheamă în lume medicina bazată pe dovezi…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Aryna Sabalenka – Qinwen Zheng, în finală la Australian Open! Live

Articolul următor

Important lider AUR, discurs revizionist, fiind cerută alipirea unor regiuni din Ucraina. Poziționarea, asemănătoare cu a senatoarei Șoșoacă

post-bars

Lasă un comentariu