LOADING...

februarie 1, 2024

Inspectorii ANAF au identificat obligații fiscale nedeclarate de 10,62 miliarde lei în urma acțiunilor din 2023

By

Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au efectuat anul trecut 77.129 verificări fiscale și antifraudă – inspecții fiscale, controale antifraudă, verificări documentare – în cadrul cărora au identificat și recalculat obligații fiscale datorate bugetului de stat în cuantum de 10,62 miliarde lei. Mai mult de jumătate din sumă reprezintă taxa pe valoare adăugată (TVA), au transmis oficialii ANAF, joi, printr-un comunicat de presă.

Aproximativ 70% din obligațiile fiscale identificate de inspectorii ANAF au fost generate în domeniul industriilor prelucrătoare, comerțului (cu ridicata și amănuntul), reparării autovehiculelor și motocicletelor și construcții.

Potrivit reprezentanților ANAF, pierderea fiscală înregistrată de contribuabili a fost redusă cu 4,81 miliarde lei și au fost identificate abateri pentru sancționarea cărora au fost dispuse amenzi şi confiscări în cuantum de peste 206 milioane lei.

„Raportul…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Ministrul de Exrerne participă la Forumul ministerial UE privind Indo-Pacificul, unde se va discuta consolidarea cooperării în regiune

Articolul următor

Dan Șucu e de neoprit pe piața transferurilor! Lovitură spectaculoasă

post-bars

Lasă un comentariu