LOADING...

februarie 10, 2024

Când face rău consumul de carne tocată. Medic: „Majoritatea o prepară cum nu trebuie și din ce nu trebuie”

By

Deloc puține sunt persoanele care se plâng de diverse
simptome neplăcute după consumul de preparate din carne tocată. La ce să fim
atenți ne explică un medic specializat în boli de nutriție.

Cranea tocată ne face rău dacă are multă grăsime și o preparăm prin prăjire FOTO: pexels

Deseori auzim recomandarea medicilor de a evita preparatele
din carne tocată sau de a diminua cantitățile consumate, cu atât mai mult dacă
ne confruntăm cu afecțiuni biliare, hepatice, gastrice sau pancreatice.

Sfaturile
vin în special în preajma sărbătorilor, când consumăm diverse preparate
tradiționale în care este folosită carnea tocată, dar ar trebui să ținem cont
de ele pe tot parcursul anului.

Carnea tocată nu este în sine un pericol, spune medicul
specializat în diabet, nutriție și boli metabolice Anca Roman, asta dacă avem
grijă pe de o parte ce materie primă folosim, iar pe de alta, cum o preparăm. „Majoritatea
o prepară cum nu…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Cristiano Bergodi, emoționat total după victoria din meciul CFR

Articolul următor

Ciolacu: Nu mai rupe nimeni niciun teritoriu, nu mai vinde nimeni niciun Ardeal. Nu are curaj nimeni să se pună cu România în acest moment

post-bars

Lasă un comentariu