LOADING...

martie 9, 2024

Afecțiunile care ne pasc când lipsește doza minimă de potasiu din corp. Dr. Cezar: „Se instalează un fel de cerc vicios“

By

Potasiul este un mineral esențial pentru organism, cu numeroase roluri fundamentale. Printre cele mai importante beneficii ale potasiului se numără funcția musculară, sănătatea inimii, funcția nervoasă, echilibrul fluidelor sau sănătatea oaselor.

Bananen, fructe bogate în potasiu. FOTO Arhivă

Potasiul ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale prin contracararea efectelor sodiului, potrivit specialiștilor. Un nivel adecvat de potasiu poate reduce riscul de hipertensiune arterială, un factor major de risc pentru boli cardiovasculare.

De asemenea, potasiul este esential pentru contracția musculară normală, inclusiv a inimii. Un nivel scăzut de potasiu poate duce la aritmii cardiace și alte probleme cardiace.

Majoritatea oamenilor au deficit, au carențe, chiar dacă asta nu reiese din analizele de sânge. Analizele de sânge iese în parametrii normali, dar carența există. Se estimează că peste 90% dintre oameni au…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Reacție incredibilă a căpitanului de la Dinamo despre pumnii împărțiți de suporteri la Dinamo

Articolul următor

Iohannis: România câștigă procesul pentru Roșia Montană luptând și reușind să protejeze patrimoniul național

post-bars

Lasă un comentariu