LOADING...

martie 10, 2024

Procesul „Roșia Montană” | În așteptarea verdictului tribunalului de la Washington, a EXPLODAT prețul acțiunilor Gabriel Resources

By

Gabriel Resources Ltd. Canada deține pachetul majoritar de acțiuni – 80,6858% – la compania Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, restul fiind controlat de statul român, prin Minvest Roșia Montană. Compania s-a considerat prejudiciată de statul român prin refuzul de a autoriza proiectul minier Roșia Montană și a deschis, în data de 21 iulie 2015, un litigiu la tribunalul arbitral de la Washington – Centrul Internațional pentru Soluționarea Disputelor privind Investițiile Bancii Mondiale (ICSID).

România riscă să plătească daune de miliarde de dolari, în urma acestui proces, iar verdictul ICSID va fi dat astăzi, 8 martie 2024.

De mai mult timp, având în vedere că această companie canadiană pare foarte sigură de victorie, prețul acțiunilor Gabriel Resources Ltd. (GBU)a crescut constant, iar în ultimele luni s-a înregistrat un adevărat boom.

„Din 1997, obiectivul principal al Companiei a…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Verdict în cazul Roșia Montană. Ce a hotărât Tribunalul Băncii Mondiale

Articolul următor

Votează cei mai buni mijlocași FCSB all-time! Tu faci echipa ideală!

post-bars

Lasă un comentariu