LOADING...

martie 10, 2024

Rapoartele Gabriel Resources demontează posibila manipulare a Bursei canadiene. Nici compania și nici Palatul Victoria nu aveau cum să știe VERDICTUL

By

Din rapoartele financiare publice și periodice din ultimele luni ale Gabriel Resources, în paralel cu stadiul procesului Roșia Montană cu Statul Român, reiese că explozia pe bursă a acțiunilor companiei din proximitatea verdictului este un joc speculativ normal pe orice piață financiară. Stadiul procesului, activele și capitalul companiei au fost raportate regulat, dar fără să fi provocat mișcări bruște pe Bursă. Valoarea acțiunilor s-a dublat doar cu câteva zile înainte de sentință. Practic, un pariu. Verdictul nu putea fi previzibil pentru niciuna din părți, nici pentru companie, nici pentru Palatul Victoria.

Altfel spus, explicația firească pentru creșterea prețului actiunilor este, potrivit specialiștilor consultați de Gândul, aceea că Gabriel Resources a anunțat bursa la fiecare informare a Curții despre termenul când va fi dat verdictul.

„Inclusiv la raportarea financiară, care era principalul element prin care își urcau pretul…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Reacții politice după decizia privind procesul Roșia Montană. Continuă contrele între foști și actuali prim-miniștri

Articolul următor

FCSB 4-0. Tavi Popescu, Băluță, Crețu și Gigi pun iar cruce Superligii?

post-bars

Lasă un comentariu