LOADING...

aprilie 2, 2024

Jens Stoltenberg cere un fond NATO de 100 de miliarde de euro pentru susținerea UCRAINEI

By

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, a propus crearea unei ”Misiuni NATO pentru Ucraina”, care să continue furnizarea de asistență militară Kievului în următorii cinci ani printr-un fond de 100 de miliarde de euro, conform unor oficiali de la Bruxelles.

Fondul special, care va trebui aprobat de cele 32 de state membre NATO, ar fi ”un semnal concret” pentru susținerea Ucrainei în eforturile de respingere a invaziei militare ruse.

”Există un motiv specific pentru care este vehiculată suma de 100 de miliarde de euro: cifra reflectă cerințele Kievului”, a declarat un diplomat occidental, sub protecția anonimatului, potrivit agenției ANSA.

Sarcina principală a ”Misiunii NATO pentru Ucraina” ar urma să fie coordonarea furnizării de armament și a programelor de instruire militară, afirmă un oficial citat de agenția DPA și de publicația Süddeutsche Zeitung.

Inițiativa lui Stoltenberg are rolul intensificării…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Cîrstoiu, un nou atac la adresa lui Nicușor Dan: Orice pală de vânt aduce haosul în București. Dezinteres și lipsă de eficiență

Articolul următor

Cine ar fi crezut asta despre Simona Halep? Organizatorii de la Rouen anunță că nu i-au dat româncei wildcardul

post-bars

Lasă un comentariu