LOADING...

mai 4, 2024

Cine nu ar trebui să mănânce carne de miel și ce „ne paște” dacă o combinăm cu multe ouă și alcool

By

Nelipsită de Paște, de masa românilor, carnea de miel este bogată în fier și proteine, acizi grași Omega 3, însă nu este recomandată tuturor. „Nu trebuie să combinăm această carne cu un consum mare de ouă sau alcool, așa cum se întâmplă <în mod tradițional> la noi”, avertizează medicii.

Carnea de miel, beneficii și contraindicații FOTO: shutterstock

„Carnea de miel este o carne de foarte bună calitate, dacă animalul nu este foarte mic la tăiere. Este recomandat ca mielul să aibă minimum 14-15 kilograme la tăiere, iar anul acestea fiind luna mai această cerință este usor de îndeplinit. Ideal este să fie gătit la cuptor. Mai merge și înăbușit, la grătar sau stufat, în niciun caz prăjit. Fiind carne roșie, conține fier, deci este bună în combaterea anemiei. De asemenea, are și aport important de vitamine din complexul B și de potasiu. Carnea de miel conține acizi grași Omega 3, minerale importante precum, zinc,…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Andreea Beatrice Ana va reprezenta România la Jocurile Olimpice

Articolul următor

Deputatul Dumitru Focșa, ales pe listele AUR, reclamat din nou de soție pentru agresiune. Ce spune George Simion

post-bars

Lasă un comentariu