LOADING...

mai 14, 2024

De la o „mică pată”, la cancer de piele. Regula cu ajutorul căreia poți identifica din timp afecțiunea

By

Este extrem de important să acordăm atenție pielii noastre, mai ales că este cel mai mare organ al corpului. Deși cancerul de piele are unele forme cu cele mai mari șanse de supraviețuire, acesta poate ajunge în stadii avansate dacă unele modificări la nivelul pielii nu sunt remarcate la timp.

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Foto: freepik (Arhivă)

În acest sens, este important să îți cunoști pielea și să apelezi la regula „ABCDE” pentru a afla dacă suferi de această afecțiune: pete care au o formă asimetrică, borduri sau margini neregulate, culoare neobișnuită, un diametru mai mare de 6 milimetri sau o pată care s-a schimbat în timp.   

Și nu în ultimul rând, este important să consulți anual un medic dermatolog. 

O pată care prezintă modificări în timp poate fi un semn al cancerului de piele. Un caz asemănător este cel al unei femei care a fost diagnosticată cu carcinom cu celule scuamoase….

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Gigi Becali, ofertă ireală pentru Florinel Coman! Face o nebunie ca să îl păstreze la FCSB și îi dă un salariu comparabil cu cel de la șeicii qatarezi: „Ce mare diferență! O să iau 16.000.000 de euro, dar vreau alea 60.000.000 de euro”

Articolul următor

Andrei Caramitru, atac dur la Nicușor Dan: „Nu pot vota cu idioții utili ai Kremlinului”. „Din ce bani a mâncat și a plătit chiria?”

post-bars

Lasă un comentariu