LOADING...

mai 16, 2024

Burnout-ul, teama de malpraxis și gândul la migrație au pus stăpânire pe medici: „Tot timpul trebuie să justifici absolut orice faci”

By

36% dintre medici suferă de burnout, în timp ce 58% doresc să emigreze pentru a lucra în străinătate. În același timp, majoritatea medicilor, 80%, se tem de litigii și malpraxis, ceea ce îi determină să practice o medicină defensivă, arată un studiu sociologic.

8 din 10 medici se tem de malpraxis – Foto Shutterstock

Rata de burnout este de 34-36 la sută. Trebuie să vedem că burnout-ul nu este o simplă oboseală, poate fi o boală cu depresie, tendinţe de suicid şi avem colegi care chiar au făcut-o. Apoi este impactul direct pe calitatea actului medical. Un medic în burnout nu mai are aceeaşi capacitate de a relaţiona cu pacientul”, a declarat Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

Și tocmai de aceea, 58% din medicii tineri vor să lucreze în afara țării. „A doua direcţie a fost intenţia de migraţie externă. Toată populaţia de medici din România, indiferent de vârstă, de condiţia socială, ei…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Real Madrid, Manchester City și Bayern Munchen vor să-l transfere pe Jeremie Frimpong, unul dintre starurile lui Bayer Leverkusen

Articolul următor

Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie

post-bars

Lasă un comentariu