LOADING...

mai 17, 2024

BCE avertizează asupra RISCURILOR generate de instabilitatea politică și de tensiunile internaționale /”Perspectivele rămân fragile”

By

Tensiunile internaționale și modificările politice generate de procesele electorale continuă să afecteze activitățile economice în zona euro, deși în ultima perioadă au scăzut riscurile recesiunii și s-a ameliorat situația financiară, arată un raport de evaluare al Băncii Centrale Europene (BCE).

”Stabilitatea financiară în zona euro este avantajată de îmbunătățirea contextului economic, în condițiile scăderii constante a inflației și relansării încrederii investitorilor. Perspectivele rămân fragile, în contextul în care se menține amploarea șocurilor economice și financiare într-un mediu marcat de incertitudine geopolitică și fluctuații politice”, arată Raportul BCE privind Stabilitatea Financiară.

”Riscurile geopolitice continuă să eclipseze perspectivele stabilității financiare. Chiar dacă s-au îmbunătățit condițiile stabilității financiare în linie cu reducerea riscurilor recesiunii și cu scăderea…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Nou protest al angajaților din aparatul de lucru al Guvernului. Programul de lucru a fost întrerupt și la MIPE

Articolul următor

Transferul momentului în Superliga ar putea să pice în ultima clipă

post-bars

Lasă un comentariu