LOADING...

mai 17, 2024

UE suspectează că FACEBOOK și INSTAGRAM nu protejează minorii /”Sistemele ar putea stimula dependența comportamentală a copiilor”

By

Comisia Europeană a inițiat, joi, proceduri formale de investigare a grupului Meta, deținătorul platformelor Facebook și Instagram, din cauza presupusei încălcări a reglementărilor privind protecția minorilor prevăzute în Legea Serviciilor Digitale.

”Comisia Europeană este preocupată că sistemele utilizate de Facebook și Instagram, inclusiv algoritmii, ar putea stimula dependența comportamentală a copiilor (…). În plus, Comisia Europeană este preocupată de metodele de verificare a vârstei implementate de platformele Meta”, anunță instituția.

”Facem un pas suplimentar pentru garantarea siguranței tinerilor utilizatori de servicii online. Prin Legea Serviciilor Digitale, am creat reguli care pot proteja minorii în interacțiunile online. Avem preocupări că Facebook și Instagram ar putea stimula dependența comportamentală, iar metodele de verificare a vârstei implementate de Meta nu sunt adecvate, astfel că vom lansa o anchetă…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Enache: DNA a început urmărirea penală în urma plângerii depuse împotriva lui Nicuşor Dan

Articolul următor

Încă o confirmare în lotul României EURO 2024! EXCLUSIV

post-bars

Lasă un comentariu