LOADING...

iunie 9, 2024

Emmanuel Macron convoacă ALEGERI legislative anticipate în Franța, din cauza eșecului în scrutinul europarlamentar

By

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, duminică seară, dizolvarea Parlamentului și convocarea alegerilor anticipate, în contextul eșecului suferit de partidele pro-prezidențiale în scrutinul europarlamentar.

”După consultările prevăzute la Articolul 12 al Constituției, am decis să le ofer cetățenilor opțiunea de a decide prin vot viitorul Parlamentului național. Prin urmare, am dizolvat Adunarea Națională. Voi semna imediat decretul de convocare a alegerilor legislative, care se vor desfășura pe 30 iunie în primul tur și pe 7 iulie în turul doi”, a afirmat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Înaintea deciziei, Emmanuel Macron a organizat o sesiune de consultări la Palatul Élysée. Președintele Franței a discutat cu premierul Gabriel Attal, cu ministrul Economiei, Bruno Le Maire, cu ministrul de Interne, Gerald Darmanin, cu ministrul Forțelor Armate, Sebastien Lecornu, și cu Stéphane Séjourné, ministru de Externe…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Virusul Oropouche, din America de Sud, o nouă amenințare globală? „Ceea ce vedem este o cronică a unei tragedii anunțate”

Articolul următor

Secretul stării excelente a lui Jerry Seinfeld, ajuns la 70 de ani. Ce îl ajută să fie în formă VIDEO

post-bars

Lasă un comentariu