LOADING...

iunie 20, 2024

BCE avertizează că ZONA EURO se confruntă cu ”provocări” asupra finanțelor publice /Sunt necesare „reforme structurale ambițioase”

By

Zona euro se confruntă cu o serie de provocări asupra finanțelor publice, din cauza crizei demografice, a problemelor fiscale și tensiunilor geopolitice, avertizează Banca Centrală Europeană (BCE), care îndeamnă guvernele statelor Uniunii Europene să acționeze pentru corectarea politicilor financiare.

”În viitor, diverse provocări pe termen lung probabil vor exercita presiuni asupra finanțelor publice în zona euro. În afară de actualele dificultăți fiscale, reflectate în datoriile suverane mari ale anumitor state din zona euro, exacerbate de pandemie și de criza energetică, există o serie de provocări pe termen lung asupra dinamicii fiscale”, arată un raport elaborat de Banca Centrală Europeană (BCE).

Costurile fiscale ale îmbătrânirii populației

”Îmbătrânirea populației generează provocări pentru finanțele publice, (…) în principal din cauza intensificării presiunilor financiare asupra sistemelor de pensii. În plus,…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Există riscul unei noi CRIZE financiare în zona euro? Problemele Franței și Italiei generează preocupări majore

Articolul următor

Medic de Terapie Intensivă, acuzații grave la adresa ministrului Rafila. Paturi de mari arși făcute „din pix”, ca la Colectiv

post-bars

Lasă un comentariu