LOADING...

iunie 27, 2024

Alimentele ultraprocesate, în aceeași categorie cu tutunul. Ar trebui să conțină avertismente de sănătate, spun specialiștii

By

Alimentele ultraprocesate înlocuiesc dietele sănătoase „pe tot globul”, în ciuda riscului pe care îl reprezintă pentru sănătate și ar trebui să fie vândute împreună cu avertismente similare cu cele de pe pachetele de tutun, spun specialiștii, relatează The Guardian.

„Alimentele ultraprocesate au devenit tot mai dominante în dietele globale, în ciuda riscului pe care îl reprezintă asupra sănătății, în sensul că pot să crească riscul în multiple boli cronice”, a declarat profesorul Carlos Monteiro de la Universitatea Sao Paulo.

„Alimentele ultraprocesate înlocuiesc mâncărurile mai sănătoase, mai puțin procesate, peste tot în lume și cauzează deteriorarea calității stilului de viață, din cauza atribuțiilor dăunătoare pe care le au. Împreună, aceste mâncăruri conduc o pandemie de obezitate”, a adăugat acesta.

Avertismentul vine în condițiile în care consumul alimentelor ultraprocesate a crescut rapid la nivel…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

SCHOLZ a oferit clarificări, în Bundestag, despre negocierile pe tema bugetului /Opoziția acuză Guvernul că a generat instabilitate

Articolul următor

ROMÂNIA atinge încă două ţinte din Foaia de Parcurs către aderarea la OCDE

post-bars

Lasă un comentariu