LOADING...

iulie 3, 2024

Un nou medicament revoluționat pentru boala Alzheimer a primit undă verde din partea Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente

By

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a dat undă verde comercializării unui nou tratament împotriva Alzheimer, care încetineşte evoluţia bolii, dezvoltat de laboratorul american Eli Lilly.

Noi descoperiri în cadrul diagnosticării bolii Alzheimer FOTO Shutterstock

Un comitet consultativ de experţi recomandase, la începutul lunii iunie, autorizarea în vederea comercializării a medicamentului Kisunla (donanemab), care se administrează prin injectare intravenoasă, potrivit Agerpres.

Medicamentul atacă aşa-numitele plăci amiloide, care se găsesc în creierul pacienţilor cu Alzheimer. Aceste plăci se depun între celulele nervoase din cortexul cerebral şi întrerup conexiunile dintre neuroni.

Donanemab face parte dintr-o nouă categorie de tratamente pentru boala Alzheimer, bazate pe imunoterapie, un proces care mobilizează în mod direct celulele imunitare pentru a acţiona asupra acestor plăci.

În studiile…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

VIDEO EXCLUSIV | Sorin Grindeanu: „Circulația pe Valea Oltului, pe timp de zi, se închide o lună, între 8 iulie și 9 august, pentru defrișări pe versanți”

Articolul următor

PUTIN s-a întâlnit cu ERDOGAN, pentru discuții despre relațiile Rusia-Turcia și despre conflictele din Ucraina și Siria

post-bars

Lasă un comentariu