LOADING...

iulie 4, 2024

Acord al țărilor NATO privind asistență de 40 de miliarde de euro pentru Ucraina, dar anumite țări evită angajamentele exacte

By

Statele din cadrul NATO au stabilit, miercuri, obiectivul de a furniza Ucrainei asistență militară de cel puțin 40 de miliarde de euro (43 de miliarde de dolari) pe an, fără însă a asuma angajamente clare pentru următorii ani, afirmă diplomați citați de grupul media Bloomberg.

Rezultatul nu pare să onoreze obiectivul de a furniza Kievului predictibilitate. În pofida entuziasmului inițial față de propunerea secretarului general Jens Stoltenberg în sensul unui plan multianual de asistență, numeroase state NATO consideră că este dificil din punct de vedere politic și legal să asume angajamente precise pentru următorii ani.

În schimb, cele 32 de state din cadrul Alianței Nord-Atlantice au fixat ținta furnizării de asistență în valoare de 40 de miliarde de euro, dar prin condiția revizuirii volumului în fiecare an, au declarat mai mulți diplomați, sub protecția anonimatului.

În viitor, volumul asistenței ar putea crește sau ar putea…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Scholz promite REFORME economice în parlamentul federal

Articolul următor

ALEGERI în MAREA BRITANIE | Liderul laburist, potențial prim-ministru, EXCLUDE posibilitatea reintegrării țării în UE

post-bars

Lasă un comentariu