LOADING...

iunie 30, 2023

Profiturile companiilor românești din energie pot fi reinvestite în reconstrucția Ucrainei. Ce prevede pactul Haluşcenko-Odobescu

By


Herman Haluşcenko, ministrul ucrainean al Energiei, a declarat că România ia în calcul posibilitatea de a redirecționa o parte din veniturile companiilor din domeniul energiei către refacerea infrastructurii energetice din Ucraina. Haluşcenko s-a întâlnit cu ministrul român de Externe, Luminiţa Odobescu, și a susținut că jucătorii pe piața energiei din România au încasat sume suplimentare ca urmare a creșterii prețurilor după invazia declanşată de Rusia în Ucraina.

Rezultatul întânirii de la Londra, dintre cei doi miniștri, a fost înțelegerea ca România și Ucraina să împartă veniturile suplimentare pe care companiile energetice le-au obţinut ca urmare a războiului declanșat de Rusia în Ucraina şi care a dus la majorări semnificative de preț pe piețele de energie și, apoi, la venituri suplimentare pentru cei de pe piaţa respectivă, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei de la Kiev, citat de RADOR.

Cum se împarte…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Tensiuni PNL-PSD din cauza ministrului Rafila. Motivul: Planul de Combatere a Cancerului SURSE

Articolul următor

Noul selecționer de la naționala U21, un fost antrenor de la FCSB?

post-bars

Lasă un comentariu