LOADING...

iulie 2, 2023

Bolile infecțioase cu care vine vara „la pachet”. Cum spun medicii că ne putem feri de ele

By

O familie mare de boli infecțioase își face apariția pe timpul verii. Denumirea medicală este cea de enteroviroze, iar principalele simptome sunt cele ce țin de sistemul digestiv, explică medicii.

Sursa foto: Shutterstock

Prof. dr. Carmen Dorobăț, medic specialist infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, avertizează că nu este cazul să neglijăm bolile infecțioase transmisibile din perioada sezonului cald, pentru că, la fel ca în sezonul rece – când ne confruntăm cu viroze respiratorii și zeci de forme de răceli – vara aduce o gamă largă de afecțiuni transmisibile, cum ar fi enterovirozele, sau anumite complicații date de înțepăturile de insecte.

Aceste enteroviroze sunt infecții virale care se transmit pe cale digestivă. Această familie de enterovirusuri este o familie mare, dar cele mai frecvente sunt cele pe care noi le și izolăm în momentul în care facem anumite analize specifice. Pentru că…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Cel mai ciudat transfer! Fostul jucător al Stelei l-a refuzat pe Gică Hagi și oferta de a juca în preliminariile Ligii Campionilor pentru a semna cu o altă echipă din Liga 2!

Articolul următor

Gorghiu, de Ziua Justiției: E necesar să ne concentrăm asupra soluțiilor care să asigure funcționalitatea sistemului judiciar

post-bars

Lasă un comentariu