LOADING...

iulie 5, 2023

Industria de Apărare stă pe un butoi cu pulbere? Semnal de alarmă la Făgăraș: ”O vulnerabilitate națională și manipulare constantă!”

By

Generalul (r) Cristian Barbu, fost consilier al ministrului Apărării, explica, într-un interviu, ce a avut și ce a pierdut România după Revoluția din decembrie 1989 și cum s-a ajuns la falimentul unei întregi industrii de apărare. Profesorul universitar spunea că România, până în anul 1990, fabrica și exporta orice fel de armament, numai că ulterior lucrurile s-au schimbat radical, iar acum se regăsește în situația paradoxală în care importă până și praf de pușcă. Culmea, chiar de la ruși!

România avea, la sfârșitul anului 1989, circa 40.000 de oameni implicați în industria de apărare. Astăzi, cifra este probabil de 15-20 de ori mai mică.

Generalul (r) Cristian Barbu susţinea că România avea parteneriate inclusiv cu țări din Africa și cu țări din Asia, iar astăzi s-a reușit contraperformanța de a importa praf de pușcă, în vreme ce fabricile de la Făgăraș și Victoria au fost lăsate de izbeliște.

”Mi-aduc aminte că…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Anomalia din organizarea serviciilor secrete: mandatele șefilor, fără limită de ani / Cum au eșuat la revenirea în politică

Articolul următor

Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe, se pregătește

post-bars

Lasă un comentariu