LOADING...

iulie 11, 2023

Medic psihiatru: Consumul de alcool, indiferent de cantitate, afectează dezvoltarea minorilor

By

Doctorul Ioan Mirea, medic rezident psihiatru la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, atrage atenția că dezvoltarea minorilor poate fi afectată negativ de consumul de alcool. Efectele nocive ale consumului de alcool pot fi resimțite în ceea ce privește dezvoltarea psihică, emoțională dar și fizică a tinerilor cu vârsta sub 18 ani.

Tratarea dependenței de alcool presupune un efort multidisciplinar, în care atât familia cât și școala joacă un rol important. De asemenea, campaniile de informare ar trebui să devină o regulă, iar colaborările inter-instituționale dintre structurile educaționale, medicale și sociale ar trebui îmbunătățite.

Vă invităm să citiți în continuare interviul realizat cu medicul psihiatru Ioan Mirea despre consumul de alcool în rândul minorilor, despre mecanismele de suport în cazul dependenților și despre ce pot face tinerii pentru a evita dependențele.

Interviul a fost realizat…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Gigi Becali a dat afară câțiva fotbaliști de la FCSB și a făcut trei transferuri pentru cele 10 milioane de euro din Europa! „Atât mă interesează. Apoi, mai vedem”

Articolul următor

Iohannis anunţă că va numi şef nou la SRI: Nu poate să rămână fără conducere civilă

post-bars

Lasă un comentariu