România poate produce mâncare suficientă fără exces de pesticide. Ce reproșează ministrul Agriculturii Uniunii Europene
Fermierii români pot obține recolte consistente fără exces de îngrășăminte chimice, pesticide și insecticide. Avem capacitatea de a produce alimente suficiente, fără a fi nevoiți să apelăm la o cantitate semnificativă de substanțe de protecție a plantelor, susține ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în fața Uniunii Europene.
Barbu afirmă că este cu ochii pe producătorii de alimente: „La preluarea mandatului de ministru al Agriculturii am spus că voi monitoriza cu atenție modul în care sunt utilizate aceste substanțe, prin intermediul unui grup de lucru constituit în cadrul Ministerului, iar cine nu respectă regulile de folosire a produselor de protecție a plantelor va fi sancționat”.
Care sunt standardele Uniunii
Cu toate că noile pesticide trec printr-un proces amănunțit de evaluare și studiu, tendința generală este de a reduce cantitatea de pesticide folosite. Astfel pentru a reduce poluarea aerului, apelor și a solului, Comisia…