INTERVIU Dr. Doru Negru: „Mâncarea este făcută să satisfacă senzația de foame. Noi am transformat-o în prilej de socializare“
În societatea noastră, mâncarea a fost transformată din necesar pentru supraviețuire în plăcere. Practic, am trecut de la a mânca pentru a trăi la a trăi pentru a mânca.
Cantitatea este cel mai important aspect al alimentației. FOTO Shutterstock
Mâncarea a devenit parte a vieții cotidiene, pentru care investim mult timp – când, unde, ce, alături de cine mâncăm? Mai mult, ea a devenit un refugiu pentru a fugi de stresul zilnic. Mâncăm mai mult decât ne cere corpul și facem tot mai puțină mișcare, total invers față de cum acționam în copilărie. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care obezitatea este una dintre marile probleme medicale mondiale, iar românii ocupă un îngrijorător loc trei într-un clasament european.
Doru Negru, medic primar, diabet, nutriție și boli metabolice în cadrul SANADOR, a vorbit pentru „Weekend Adevărul“ despre evoluția omului, prin prisma alimentației și, mai cu seamă, cât de…