LOADING...

august 8, 2023

Supraimpozitarea profiturilor record a băncilor italiene zguduie temporar bursele. Ce va face vicepremierul Salvini cu acești bani

By


Decizia vicepremierului Matteo Salvini de a supraimpozita profiturile record ale băncilor italiene pentru a sprijini micile afaceri și creditele ipotecare aruncă temporar bursele în aer. Acțiunile băncilor au scăzut brusc marți. Potrivit agenţiei Ansa, taxa pe profiturile suplimentare ale băncilor ar urma să aducă peste două miliarde de euro la bugetul statului.

Cotaţia acţiunilor italiene a scăzut puternic marţi, după ce anunţul suprinzător al unei taxe pe profiturile suplimentare ale băncilor a şters până la 9,5 miliarde de euro din capitalizarea lor de piaţă combinată, transmite Bloomberg.

Italia a convenit o „retragere de 40% din profiturile suplimentare în valoare de mai multe miliarde de euro ale băncilor” pentru 2023.

Miliarde pentru micile afaceri și achiziții

Acești bani ar trebui să suplinească veniturile la buget afectate de reducerile de taxe şi pentru a continua să sprijine creditele ipotecare pentru cei care îşi…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Ciucă susține că nu se va ajunge la alegeri anticipate. Ce spune despre demisia lui Ciolacu

Articolul următor

Marius Șumudică, atac la metodele de pregătire ale lui Bergodi

post-bars

Lasă un comentariu