Prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut cu până la 43% în prima săptămână din luna august
Consiliul Concurenței informează că prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut cu până la 43% în prima săptămână din luna august, comparativ cu luna iunie, în marile rețele comerciale. În urma aplicării ordonanței privind plafonarea adaosurilor comerciale, alimentele care s-au ieftinit cel mai mult sunt roșiile, strugurii, ardeii, cartofii și ceapa.
Potrivit datelor analizate, comparativ cu luna iunie, în prima săptămână din luna august, cele mai mari scăderi de prețuri s-au înregistrat la fructe și legume. Prețul roșiilor a scăzut cu aproape 44%, strugurii costă mai puțin cu aproximativ 38%, ardeii, cu 32%, reduceri de preț fiind înregistrate, de asemenea, și la cartofi, ceapă, prune, pepene și morcovi.
„Pe măsură ce trece timpul, reducerile la alimente sunt mai răspândite, întrucât stocurile vechi, achiziționate la prețuri mai mari se epuizează. Sunt convins că în perioada următoare va crește numărul…