LOADING...

august 25, 2023

Analiștii anticipează că leul se va deprecia la peste 5 lei/euro, peste un an. „Încrederea în evoluţia viitoare a economiei continuă să se reducă”

By


Anticipaţiile analiștilor financiari membri Asociaţiei CFA România pentru cursul de schimb indică o depreciere a leului faţă de euro, dar și o scădere a ratei anuale a inflației. În ceea ce privește Indicatorul de Încredere Macroeconomică, acesta a crescut cu 1,3 puncte, în luna iulie a acestui an, până la valoarea de 55,5 puncte.

Un euro era cotat, vineri, de Banca Națională a României, cu 4,9388 lei, în creștere cu 0,0043 lei, respectiv 0,09% față de ziua precedentă, iar analiștii financiari anticipează că peste un an va sări de pragul de 5 lei, respectiv va ajunge la 5,0798 lei pentru un euro.

Per ansamblu, faţă de exerciţiul anterior s-au îmbunătăţit uşor anticipaţiile de stabilitate a cursului de schimb, 73% dintre participanţi anticipând o depreciere a leului în următoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuală, versus un procent de 94% în luna anterioară. Valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Tensiuni în PNL pe tema asumării răspunderii pe reforma bugetară și fiscală

Articolul următor

Jandarmeria, comunicat după incidentul de la Dinamo

post-bars

Lasă un comentariu