LOADING...

august 28, 2023

Deshidratarea la bebeluși: simptome și tratament

By

Deshidratarea reprezintă o problemă serioasă în cazul bebelușilor și sugarilor, care sunt mai vulnerabili din cauza nevoii lor crescute de lichide și a ratei accelerate de evaporare a apei din organism. Este esențial, pentru proaspetele mămici, să înțeleagă această situație și să știe cum să o recunoască, să o prevină și să o trateze.

Semne ale deshidratării la bebeluși FOTO parents.com

Cauzele și semnele deshidratării la bebeluși

Deshidratarea se produce atunci când organismul pierde mai multă apă și minerale decât primește. Aceasta poate avea loc prin consumul insuficient de lichide, pierderea rapidă a apei sau o combinație a celor două, potrivit publicației RoMedic.

Spre deosebire de adulți, sugarii și copiii sunt mai susceptibili la deshidratare, datorită nevoii lor mai mari de lichide și a faptului că evaporarea se produce mai ușor, în raport cu greutatea corporală.

Semnele deshidratării la sugari pot…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Tavi Popescu, din ce în ce mai aproape de transferul carierei! Cu goluri d-astea redevine fotbalistul de zeci de milioane de euro

Articolul următor

Ciolacu, în Financial Times: România va susține coridorul de export din Ucraina, în ciuda atacurilor rusești / Ce obiectiv are pentru deficitul bugetar

post-bars

Lasă un comentariu