LOADING...

august 30, 2023

Câți bani au în cont, în medie, românii care contribuie de 15 ani la Pilonul II de pensii

By


Situația pilonului de pensii de stat este una destul de șubredă din punctul de vedere al multor români activi pe piața muncii.

Mulți spun că nu au siguranța că atunci când vor ieși la pensie, statul le va putea oferi un venit care să le permită un trai decent, motiv pentru care tot mai mulți români decid să contribuie la pilonul II de pensii.

Aceasta pentru că o astfel de contribuție la fondurile private de pensii le-ar putea asigura o sumă mai mare la final de activitate și le-ar face bătrânețea ceva mai ușoară.

Potrivit Observator, un salariat care cotizează lunar la un fond de pensie privată din 2008 încoace (data la care s-a înființat sistemul de pensii private) are acum, în medie, suma de 48.000 de lei în cont.

Suma aceasta se găsește până acum în conturile deținute de aproximativ 200.000 de români, adică aceia care au început să cotizeze din mai 2008, luna lansării programului în România.

Din cei 48.000 de lei, aproximativ…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Iohannis, mesaj la Bookfest Chişinău: Subliniem astfel importanţa cărţii şi a limbii române în patrimoniul nostru cultural comun

Articolul următor

Meciurile din Play-off-ul Cupei României

post-bars

Lasă un comentariu