LOADING...

septembrie 3, 2023

Românii apelează la refinanțare pentru a-și ieftini creditele. Care sunt soluțiile specialiștilor pentru a plăti rate mai mici

By


Dobânzile ridicate de la credite i-a determinat pe români să apeleze la soluții pentru a da mai puțini bani, mai ales că în unele cazuri, clienții ajunseseră să trebuiască să plăteasă rate duble față de anii anteriori. Statisticile băncii centrale și ale brokerilor indică tendințe deja bine delimitate pe piața creditelor pentru populație.

Refinanțările au ajuns la o cotă de 25% din totalul creditelor ipotecare noi acordate în primele șase luni din 2023, în timp de volumul total de credite ipotecare a scăzut cu aproximativ 15% față de primul semestru din 2022, arată un studiu recent realizat SVN Romania | Credit & Financial Solutions, compania de consultanță financiară și creditare ipotecară din cadrul SVN Romania.

În același timp, în primul semestru din 2023 au fost acordate credite ipotecare în valoare de 2,54 de miliarde de euro, în creștere cu 10,2% comparativ cu perioada similară din 2022.

Aceste rezultate au fost înregistrate…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Sondaj CURS: PSD pe primul loc la parlamentare. PNL și AUR, la egalitate

Articolul următor

Sorana Cîrstea – Belinda Bencic, în optimi la US Open! Live Video

post-bars

Lasă un comentariu