LOADING...

septembrie 4, 2023

Guvernul va declara mini-reactoarele nucleare americane de importanță strategică pentru România. Miza demersului legislativ

By

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat, că Executivul este pe cale să declare proiectul construirii mini-reactoarelor nucleare un proiect de importanță strategică.

Sebastian Burduja a detaliat stadiul acestui proiect major pentru sectorul energetic din România în raportul la două luni și jumătate de mandat, publicat pe contul său de Facebook.

„În prezent suntem în curs de a adopta în Guvern un Memorandum privind caracterul strategic și de importanță națională a proiectelor de construcție a centralelor nucleare de tip SMR (reactoare modulare mici). Scopul proiectului este de a propune acțiunile necesare pentru consacrarea legislativă a proiectelor de tip SMR ca proiecte de interes național cu aplicabilitate specială la proiectul SMR Doicești”, a transmis Sebastian Burduja.

În baza Acordului Interguvernamental dintre SUA și România privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă și în sectorul…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Iohannis, vizită la Cincu, împreună cu premierul Luxemburgului

Articolul următor

De ce nu îl sperie Rapidul lui Dan Şucu pe Gigi Becali

post-bars

Lasă un comentariu