LOADING...

septembrie 14, 2023

Steaua, la 29 de ani de la primul meci al unei echipe românești în grupele Ligii Campionilor

By


Cunoscută sub numele de Cupa Campionilor Europeni sau Cupa Europei în primii ani după apariția sa, formatul și numele celei mai importante competiții europene intercluburi au fost schimbate în 1992-1993.

Steaua e numai una! 29 de ani de când a pornit visul Ligii Campionilor pentru fotbalul românesc. Lăcătuș a început cu un cartonaș roșu, tatăl lui Emmers de la Rapid e parte din istorie

Deși nu trecuse mult de la performențele Stelei, care cucerise trofeul în 1986, jucase în semfinale în 1988 și în finală în 1989, România a avut nevoie de doi ani pentru a prinde grupele UEFA Champions League.

Fotbalul românesc se schimbase destul de mult, cei mai buni fotbaliști plecaseră în străinătate, majoritatea după CM 1990, dar și în anii care au urmat, drept pentru care nu a fost deloc simplu ca o echipă din Divizia A să prindă un loc la masa bogaților.

Dinamo a eșuat în turul II preliminar în 1992-1993 (0-0 și 0-2 cu…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

România, criticată într-un raport al Consiliului Europei pe tema pragului ridicat pentru folosirea în administrație a unei limbi a minorităților. Recomandările făcute

Articolul următor

O mamă care a supraviețuit de două ori cancerului de colon dezvăluie simptomele pe care medicii le-au ignorat

post-bars

Lasă un comentariu