LOADING...

aprilie 27, 2024

Xi Jinping vrea avansarea COOPERĂRII cu SUA și cere evitarea competiției dure /Blinken: Divergențele trebuie abordate ”responsabil”

By

Președintele Chinei, Xi Jinping, a pledat, vineri, pentru avansarea cooperării cu Statele Unite, cerând evitarea competiției dure, în timp ce secretarul de Stat american, Antony Blinken, a exprimat intenția Administrației Joe Biden de avansare a agendei bilaterale și de continuare a dialogului, pentru evitarea ”interpretărilor greșite” la nivel strategic.

”În ultimele luni, echipele noastre au implementat măsurile stabilite de cei doi șefi de stat, au menținut comunicarea în diverse domenii și au înregistrat anumite progrese”, a declarat Xi Jinping, la Beijing, referindu-se la agenda pe care a convenit-o anul trecut cu președintele Joe Biden.

”Există în continuare probleme care trebuie rezolvate și există spațiu de manevră pentru eforturi suplimentare. Cele două țări trebuie să fie partenere, nu rivali, ar trebui să obțină succes reciproc, nu să își afecteze una alteia interesele. Ar trebui să caute elemente comune, cu menținerea…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

George Simion a cerut boicotarea Ursulei von der Leyen la şefia CE la conferinţa conservatorilor „Make Europe Great Again”

Articolul următor

Moment de tandrețe între Elias Charalambous și Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană

post-bars

Lasă un comentariu