LOADING...

mai 2, 2024

Cum va răspunde Putin ajutorului SUA pentru Ucraina? „Economia Rusiei e pe STEROIZI, dar seamănă cu un alergător de maraton care se luptă cu gripa”

By

Întârzierea Occidentului în extinderea ajutorului pentru Ucraina a întărit sentimentul de siguranță al lui Vladimir Putin. Oboseala indusă de război este palpabilă în Occident, în timp ce Rusia dispune de resurse ample, atât umane, cât și financiare. Este avertismentul lansat de Alexandra Prokopenko, sociolog și cercetător la Centrul Carnegie Rusia-Eurasia.

Din punctul de vedere al Kremlinului, consideră cercetătoarea, ajutorul american nu poate contesta direct superioritatea militară rusă în Ucraina, dar ar putea crește costurile asociate cu menținerea acesteia, amânând astfel victoria Rusiei lui Putin.

Totuși, având în vedere dificultățile în a obține aprobarea pachetului de ajutor de către Congresul SUA, Putin ar putea spera că acesta este și ultimul.

„În același timp, dacă Ucraina – profitând de sprijinul occidental – își va face temele în ceea ce privește mobilizarea, fortificarea și apărarea din prima linie, Kremlinul…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Klaus Iohannis merge în SUA pentru „Oscarurile de la Washington”. Ce premiu va primi președintele roman

Articolul următor

„Era foarte bun la asta”

post-bars

Lasă un comentariu