LOADING...

mai 3, 2024

Macron avertizează asupra riscurilor generate de Rusia la adresa ROMÂNIEI și reafirmă posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina

By

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a reiterat, joi, posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina, avertizând că, dacă Rusia va câștiga războiul, nu va putea fi garantată securitatea țărilor est-europene, inclusiv a României și Republicii Moldova.

Într-un interviu acordat revistei The Economist, Emmanuel Macron a refuzat să excludă posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe frontul din Ucraina. Macron pare să dezvolte conceptul ”ambiguității strategice”, avansat deja în februarie, argumentând că abilitatea Europei de a se descuraja viitoare agresiuni constă în a nu defini ”linii roșii”.

”Este condiția de bază a securității și credibilității. Dacă rușii vor sparge liniile frontului, dacă ar exista o solicitare din partea Ucrainei, ceea ce nu se întâmplă acum, vom trebui să ne adresăm legitim această întrebare” privind trimiterea de trupe la sol, a afirmat Macron.

”Dacă Rusia câștigă în…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Mesajul premierului Marcel Ciolacu de Ziua Tineretului: Fii curat la volan

Articolul următor

Aryna Sabalenka s-a consolat repede după moartea iubitului ei și, la o lună și jumătate, s-a cuplat deja cu un milionar căsătorit! Jucătoarea e ținta bârfelor în WTA

post-bars

Lasă un comentariu