LOADING...

mai 10, 2024

Administrația Biden va impune TAXE VAMALE sectoarelor strategice din China /Beijingul avertizează asupra extinderii ”crizei” bilaterale

By

Administrația Joe Biden intenționează să impună taxe vamale importurilor din sectoare industriale strategice ale Chinei, respingând însă măsuri generalizate, așa cum a procedat fostul președinte Donald Trump, dar Beijingul a avertizat asupra amplificării disputelor comerciale.

Decizia reprezintă culminarea revizuirii Secțiunii 301 a taxelor vamale aplicate din perioada Administrației Trump, în 2018.

Noile taxe vamale, care ar urma să fie impuse de săptămâna viitoare, se vor concentra pe industrii strategice, precum vehiculele electrice, acumulatorii și panourile solare, afirmă oficiali de la Washington, sub protecția anonimatului, conform grupului media Bloomberg.

Nu este exclusă o amânare a deciziei, care ar reprezenta una dintre cele mai ample acțiuni comerciale din partea Administrației Biden în competiția economică cu Beijingul. În urmă cu o lună, președintele Biden a cerut majorarea taxelor vamale pentru importurile de oțel și…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Câți bani a primit România de la UE în 17 ani și ce are de făcut ca stat european

Articolul următor

Eugen Neagoe, dezamăgit de ce a trăit până acum la CFC Argeș

post-bars

Lasă un comentariu