Cele mai rele alimente ultraprocesate. Ce ar trebui să evităm sau măcar să măcar să consumăm mai puțin
Multă lume știe deja că alimentele ultraprocesate nu sunt cea mai bună alegere pentru sănătatea noastră, dar cercetări recente întăresc această concluzie, stabilind o legătură între consumul anumitor tipuri de alimente și un risc de deces precoce, potrivit Yahoo LIfe.
Alimente nesănătoase. FOTO Shutterstock
Studiul, realizat la Harvard și publicat în revista The BMJ, acoperă o perioadă de 30 de ani. Cercetătorii au urmărit peste 114.000 de adulț și au descoperit o legătură între consumul unor alimente și riscul de a muri.
Nu toate alimentele ultraprocesate sunt însă la fel atunci când vine vorba de riscurile pentru sănătate.
Legăturile cele mai puternice au fost identificate între produsele gata de consum din carne, pasăre și fructe de mare, cum ar fi cârnații, șunca, hot-dog, mâncărurile gata preparate și gustările procesate.
Băuturile răcoritoare zaharate și îndulcite artificial au fost următoarea…