LOADING...

mai 10, 2024

Mai mulți bani pentru 8 milioane de români. Cu cât au crescut conturile viitorilor pensionari cu Pilonul II

By

Cei 8,19 milioane de români care contribuie la Pilonul II de pensii au început să acumuleze în aceste conturi mai mulți bani pentru anii când vor ieși din câmpul muncii, după ce contribuția a fost mărită din 1 ianuarie 2024. Sumele majorate se regăsesc, începând din luna martie, în viramentele către conturile administrate de cele șapte fonduri și, până la pensionare, în investițiile în economie.

  • Contul unui contribuabil la Pilonul II de pensii obligatorii administrate privat a crescut, în medie, cu câteva zeci de lei lunar.
  • Începând cu 1 ianuarie 2024, contribuția virată la Pilonul II a crescut de la 3,75% la 4,75% din venitul brut lunar, ca parte a angajamentelor României față de Uniunea Europeană prin PNRR.

Contribuția la fondurile de pensii administrate privat este parte din contribuția de asigurări sociale datorată sistemului public de pensii și se deduce din veniturile brute lunare care reprezintă bază de calcul pentru…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

A început campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale din 9 iunie. Care sunt regulile

Articolul următor

Gimnasta care a fost amanta lui Vladimir Putin două decenii rupe tăcerea, după ce președintele Rusiei ar fi înlocuit-o cu „Barbie din IT”. Declarația despre Jocurile Olimpice despre care se crede că ar conține un mesaj codificat despre relația ei cu liderul rus

post-bars

Lasă un comentariu