LOADING...

mai 14, 2024

BNR a menținut dobânda-cheie la 7%, în a unsprezecea ședință consecutiv. Estimările băncii centrale privind evoluția inflației în acest an

By

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a hotărât, luni, menținerea ratei dobânzii de politică monetară la 7% pe an, pentru a unsprezecea oară consecutiv. Decizia oficialilor băncii centrale vine pe fondul riscurilor și incertitudinilor privind evoluția activității economice.

Consiliul de administrație al BNR a hotărât, în ședința de luni, pe baza evaluărilor și a datelor disponibile în acest moment, precum și în condițiile incertitudinilor ridicate, menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% la sută pe an, nivel la care fusese majorată la începutul lunii ianuarie a anului trecut.

În plus, CA al BNR a decis menținerea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 8% pe an, a ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 6% pe an și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

Principalele…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Cine sunt candidații-vedete care vor un loc în administrația locală sau în Parlamentul European

Articolul următor

Primele trei transferuri care vin la Rapid pentru noul proiect al lui Dan Șucu

post-bars

Lasă un comentariu