LOADING...

iulie 8, 2024

Scholz este mulțumit că forțele eurosceptice nu au câștigat alegerile în Franța /GERMANIA va intensifica relațiile cu Polonia și Marea Britanie

By

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, s-a declarat mulțumit că forțele politice eurosceptice nu au reușit să câștige alegerile parlamentare din Franța și a exprimat speranța că va putea colabora cu Parisul pentru propulsarea Uniunii Europene, deși Berlinul se orientează și spre intensificarea cooperării cu Londra și Varșovia.

Partidul Mobilizarea Națională (RN, extremă-dreapta), al lui Marine Le Pen, era favorit în sondajele de opinie, dar s-a clasat pe locul trei în scrutinul parlamentar din Franța. Parlamentul de la Paris pare a intra în impas, în contextul în care alianța de stânga a obținut cele mai multe voturi, fără însă a avea majoritate.

Germania și Franța, principalele economii ale Uniunii Europene, joacă roluri-cheie în procesul decizional în organizația formată din 27 de state membre.

”Ar fi fost o provocare majoră dacă președintele Franței ar fi fost nevoit să intre într-o coaliție cu un partid populist de…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

ROBOR scade de la 6 la 5,81%. Câte tăieri de dobândă urmează

Articolul următor

29 de piloți s-au declarat „inapți de zbor” la 4 zile după ce sindicatul lor ceruse creșterea salariilor

post-bars

Lasă un comentariu