Românii, cei mai mari consumatori de ȘAORMA
Potrivit unor statistici efectuate de o companie care livrează mâncare în 23 de țări, românii sunt cei mai mari consumatori de kebab.
4 milioane de șaorma au fost consumate anul trecut în România, susține GLOVO, compania care livrează mâncare la domiciliu. Un bucureștean a comandat șaorma de 349 de ori în 2023.
Cea mai scumpă comandă care includea șaorma a costat 1600 lei, provenită din Ploiești. Preferatele românilor sunt kebabul cu carne de pui de găină, kebabul din carne de curcan și cu brânză.
Ziua de 8 martie, când femeile și-au luat liber de la serviciu și au luat pauză de la gătit, s-au efectuat cele mai multe comenzi în număr record: 600 porții de kebab pe oră.
Minutul de aur s-a înregistrat pe 21 noiembrie 2023, ora 19:14, când s-au înregistrat 30 de comenzi cu kebab, transmite reportajul realizat de Digi24.
Potrivit statisticilor, cei mai mulți români preferă să consume kebab seara, între orele 18 și 21, intervalul…