Spălatul fructelor cu apă nu este suficient pentru a elimina pesticidele, avertizează un nou studiu
Spălarea fructelor nu este suficientă pentru a elimina reziduurile de pesticide, arată un nou studiu publicat în revista Nano Letters a Societății Americane de Chimie. Se pare că substanțele chimice toxice utilizate în agricultură pot pătrunde adânc în structura fructelor și nu pot fi îndepărtate complet prin simpla clătire.
Merele se numără printre cele mai consumate fructe de pe planetă. FOTO shutterstock
Lucrarea, publicată în revista Nano Letters vine pe fondul dezbaterii privind gradul de contaminare a alimentelor cu pesticide și riscurile potențiale pentru sănătate asociate cu o dietă constantă care include reziduuri de pesticide, potrivit The Guardian.
În luna mai, Consumer Reports a stabilit că 20% din 59 de categorii diferite de fructe și legume aveau reziduuri de pesticide la niveluri care prezentau „riscuri semnificative” pentru consumatori, pe baza unei analize a datelor culese de Departamentul Agriculturii al SUA…